artikel

Yoghurt Honingbrood

Recepten

Yoghurt en honing vormen een klassieke combinatie. De frisse, zure smaak van de yoghurt past perfect bij de typische zoete smaak van honing. Frank van Eerd: ‘Waarschijnlijk ken je deze combinatie al van toetjes, zoals ijs. Maar ook in een brood gaan deze ingrediënten perfect samen.’ Bisschopsmolen werd tweede (gedeeld) met zijn gezonde producten in de ‘gewichtige’ wedstrijd tijdens de Bakkerij Dagen.

Yoghurt Honingbrood

 

Yoghurt en honing vormen een klassieke combinatie. De frisse, zure smaak van de yoghurt past perfect bij de typische zoete smaak van honing. Frank van Eerd: ‘Waarschijnlijk ken je deze combinatie al van toetjes, zoals ijs. Maar ook in een brood gaan deze ingrediënten perfect samen.’ Bisschopsmolen werd tweede (gedeeld) met zijn gezonde producten in de ‘gewichtige’ wedstrijd tijdens de Bakkerij Dagen.
 
 

 

RECEPT
 
Ingrediënten(10x)
3400 gram witdeeg
50 gram gist
300 gram yoghurt
150 gram honing
200 gram pompoenpitten
200 gram zonnebloempitten
200 gram Speltbloem
 
Werkwijze
Alles afwegen.
In de deegkneder doen en mengen.
Afwegen voor brood 4500 gram voor tien stuks.
Afwegen 2500 gram voor 30 stuks.
Narijs 40 minuten.
Afbakken op 230°C circa 25 minuten.
 
Kostprijs (per kilo): €0,48
Verkoopprijs (450 grams): €2,50
Verkoopprijs (83 grams): €0,75
 
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels