artikel

Sweet Pizza

Recepten

De Sweet Pizza van Echte Bakker Cock Aalders is een pizza met een ‘real american’ dikke krokante bodem van echt volkorendeeg, zonder toevoegingen van broodverbeteraars. De pizza is belegd met hazelnoot, amandel, walnoot, gedroogde abrikoos, appel en naar wens paprika en 20+ kaas.

Sweet Pizza

 

De Sweet Pizza van Echte Bakker Cock Aalders is een pizza met een ‘real american’ dikke krokante bodem van echt volkorendeeg, zonder toevoegingen van broodverbeteraars. De pizza is belegd met hazelnoot, amandel, walnoot, gedroogde abrikoos, appel en naar wens paprika en 20+ kaas.
 
 

 

Volgens Cock Aalders is de pizza een ideale ‘partner’ in diverse diëten die op dit moment hip zijn. ‘Het deeg bevat extra veel vezels waardoor snel een verzadigd gevoel ontstaat. Hierdoor vermindert de behoefte om te gaan snoepen.’ Sweet Pizza is een gezond product van Cock Aalders ingezonden voor de ‘gewichtige’ wedstrijd tijdens de Bakkerij Dagen.
 
RECEPT
 
Ingrediënten deeg
100% volkoren Molen Meel
2% zeezout
4% hardbroodpoeder
55% vocht
3% gist
3% olijfolie
 
Ingrediënten pizza topping:
Tomatensaus
Italiaanse Kruidenmix (diepvries)
Notenmix:
- Hazelnoten
- Amandelen
- Walnoten
Gember
Gedroogde Abrikozen
Paprika (naar wens)
Geraspte 20+ kaas
 
Werkwijze
Maak een goed afgedraaid volkorendeeg op 26°C (gelijk aan dat van het Cepes Stokbrood).
Weeg het af op 150 gram.
Geef het een bolrijs van 20 minuten.
Daarna platrollen als een pizzabodem.
Prikken en los laten komen.
De bodems net gaar bakken en afwerken met de topping.
Bestrijk de bodem als eerste met tomatensaus, voeg daarna de rest toe.
 
Prijs:
Cock Aalders verkoopt de producten (nog) niet in de winkel. Hij kan nog geen kost- en verkoopprijs noemen.
 
 
Reageer op dit artikel