artikel

Spekkarella

Recepten

Voor dit product wordt onder andere roggebloem in het recept gebruikt, waardoor er meer smaak aan het brood ontstaat. Na alle voorbewerkingen wordt het uiteindelijk gemodelleerd tot een langwerpig en puntachtig brood. Als afwerking wordt het belegd met fijngehakte lente-ui, gerookte spek en mozzarella. Een juweeltje met een heerlijke smaak.

 

Voor dit product wordt onder andere roggebloem in het recept gebruikt, waardoor er meer smaak aan het brood ontstaat. Na alle voorbewerkingen wordt het uiteindelijk gemodelleerd tot een langwerpig en puntachtig brood. Als afwerking wordt het belegd met fijngehakte lente-ui, gerookte spek en mozzarella. Een juweeltje met een heerlijke smaak.
 

 

Recept (circa 18 stuks)
 
Ingrediënten
  • 1500 gram roggebloem
  • 3500 gram w-bloem
  • 150 gram gist
  • 100 gram zout
  • 150 gram deegzuurpoeder
  • 3000 gram water
Deegtemperatuur: 27°C
 
Vulling
 
  • Plakken gerookt spek
  • Fijngesneden lente-ui
  • Mozzarella

     

    Bereiding
    Kneden: circa 10 minuten kneden in de 1e versnelling. Op de juiste deegtemperatuur afkneden.
    Voorrijs: circa 30 minuten.
    Afwegen: 450 gram.
    Opbollen: glad en standig.

     

    Bolrijs: circa 15 minuten.
    Opmaken: puntachtig (lengte circa 35 centimeter).
    Narijs: circa 40 minuten op een met rijstestrooimeel bestoven inschietapparaat.

     

    Afwerken: over de lengte insnijden en bestrooien met fijngesneden lente-ui. Beleggen met plakken pittige salami en dunne schijfjes mozzarella.

     

    Bakken: 240°C; met stoom.

     

    Baktijd: circa 25 minuten.

     

    Calculatie
    Grondstofprijs (per stuk): €0,95
    Adviesverkoopprijs (per stuk): €2,55
    Brutowinst (62,74%): €1,60

     

     

Reageer op dit artikel