artikel

Picanto

Recepten

Het water loopt je al in de mond bij het aanschouwen van deze Picanto. Mooi rond van vorm en voorzien van een heerlijke topping van pesto, zongedroogde tomaat, salami, bieslook, olijven en geraspte kaas. Bij een borrel of als lunch en zelfs als onderdeel van een warme maaltijd, is dit product een streling voor oog en tong.

 

Het water loopt je al in de mond bij het aanschouwen van deze Picanto. Mooi rond van vorm en voorzien van een heerlijke topping van pesto, zongedroogde tomaat, salami, bieslook, olijven en geraspte kaas. Bij een borrel of als lunch en zelfs als onderdeel van een warme maaltijd, is dit product een streling voor oog en tong.
 
 

 

Recept
Ingrediënten
  • 3000 gram w-bloem
  • 150 gram gist
  • 60 gram zout
  • 90 gram krokantbroodpoeder
  • 1680 gram water
  • Deegtemperatuur: 24°C
  • Vulling
  • Pesto
  • Salami
  • Zongedroogde tomaat
  • Bieslook
  • Olijven
  • Geraspte kaas

Werkwijze
Kneden: op de juiste deegtemperatuur afkneden tot een glad en soepel deeg.
Afwegen: 450 gram.
Opbollen: deegstukken met een gladde deeghuid.
Bolrijs: 20 minuten.
Modelleren: uitrollen tot een ronde plak van 28 centimeter.
Op de plaat: leg de plakken met voldoende tussenruimte op de bakplaat of plaats ze in een vlaaipan.
Afwerken: bestrijken met een dun laagje pesto. Beleggen met plakken salami, olijven en bestrooien met gehakte bieslook en geraspte kaas.
Narijs: circa 40 minuten.
Rijskast: 30°C.; R.V. 80%.
Bakken: 230°C, stomen.
Baktijd: circa 20 minuten.
Lossen: direct na het bakken.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels