artikel

Pan de Higos

Recepten

Pan de Higos, ofwel vijgenbrood, is een typisch Spaans broodproduct. Frank van Eerd: ‘De basis van dit rijke brood komt uit het Limburgse Urmond waar het oergraan Spelt en de Gulickerlandrogge worden geteeld.’ Pan de Higos gebakken met het meel en bloem van deze graansoort. Bisschopsmolen werd tweede (gedeeld) met zijn gezonde producten in de ‘gewichtige’ wedstrijd tijdens de Bakkerij Dagen.

Pan de Higos

 

Pan de Higos, ofwel vijgenbrood, is een typisch Spaans broodproduct. Frank van Eerd: ‘De basis van dit rijke brood komt uit het Limburgse Urmond waar het oergraan Spelt en de Gulickerlandrogge worden geteeld.’ Pan de Higos gebakken met het meel en bloem van deze graansoort. Bisschopsmolen werd tweede (gedeeld) met zijn gezonde producten in de ‘gewichtige’ wedstrijd tijdens de Bakkerij Dagen.
 
 

 

RECEPT
 
Ingrediënten(10x)
2500 gram witdeeg
1000 gram volkorendeeg
100 gram speltbloem
50 gram gist
250 gram yoghurt
150 gram dadels
150 gram vijgen
150 gram cashewnoten
150 gram hazelnoten
 
Werkwijze
Alles afwegen.
Kneden 6 minuten langzaam en 8 minuten snel.
Afwegen 4500 gram voor 10 broden.
Afwegen 3000 gram voor 30 broden.
Verdelen.
Rijstijd 20 minuten.
Oppunten.
Deegstukken in rijsmand leggen.
Narijs 40 minuten.
Afbakken op 230°C circa 30 minuten.
 
Kostprijs: €0,67
Verkoopprijs (per kilo): €1,50
 
 

Reageer op dit artikel