artikel

Paaskoek met chocolade

Recepten

Een voorbereid basiskoekdeeg is nodig om dit product te kunnen maken. Verder afwerken met bakpoeders, koekzoet, kruiden en chocoladedrups. In een eivorm bakken. Na afkoeling garneren met chocoladecouverture. Verpakken in folie geeft een extra feestelijk tintje aan dit product.

 

Een voorbereid basiskoekdeeg is nodig om dit product te kunnen maken. Verder afwerken met bakpoeders, koekzoet, kruiden en chocoladedrups. In een eivorm bakken. Na afkoeling garneren met chocoladecouverture. Verpakken in folie geeft een extra feestelijk tintje aan dit product.
 
 

 

RECEPT
 
Gronddeeg voor koek
 
Ingrediënten
1570 gram roggebloem
1255 gram koekzoet
630 gram water
160 gram oude koek
 
Werkwijze
Koken: water, koekzoet en oude koek aan de kook brengen.
Zeven: roggebloem in de machine zeven.
Mengen: kokende massa direct door de gezeefde roggebloem draaien tot een goede samenhang is verkregen, waarbij geen bloemresten meer zichtbaar zijn.
Op platen: gronddeeg direct uit de machine halen en dun uitdrukken op platen, om het deeg zo snel mogelijk af te koelen.
Strijken: dun afstrijken met slaolie.
Deegrust: minimaal 24 uur.
 
Koek met chocolade
 
Ingrediënten
3500 gram gronddeeg
700 gram koekzoet
35 gram Oude wijven kruiden
63 gram Karam
 
Vulling
500 gram chocoladedrups
 
Werkwijze
Conditioneren: gronddeeg op bakkerijtemperatuur.
Braken: gronddeeg in de 1e versnelling, koekzoet doorbraken.
Mengen: de werkende stof en kruiden doordraaien en goed bijkrabben.
Mengen: direct de chocoladedrups doordraaien.
Op de plaat: bekleed met siliconenpapier in eivorm (opstaande rand 5 centimeter). Het deeg met vochtige handen gelijkmatig in de vorm drukken en glad strijken (hoeveelheid deeg afhankelijk van de grootte).
Strijken: met koffiemelk/watermengsel.
Bakken: circa 180°C.
Baktijd: circa 35 minuten.
Afwerking: na het lossen en afkoeling garneren met chocoladecouverture.
 
 

Reageer op dit artikel