artikel

Paasfeuilletée

Recepten

Frisse fruitvulling in combinatie met kapselblokjes, kersenlikeur en kaneelsuiker met wat instant puddingpoeder, omgeven met een krokant gebakken bladerdeegraster. Natuurlijk is de eivorm hier zeer toepasselijk.

 

Frisse fruitvulling in combinatie met kapselblokjes, kersenlikeur en kaneelsuiker met wat instant puddingpoeder, omgeven met een krokant gebakken bladerdeegraster. Natuurlijk is de eivorm hier zeer toepasselijk.
 
 

 

RECEPT
 
Ingrediënten
Bladerdeeg
Frisse appelen
Abrikozen (gedroogde of blik)
Amerena kersen
Kersenlikeur
Kaneelsuiker
Instant puddingpoeder
 
Werkwijze
Appeltjes, in suikerstroop licht gepocheerde abrikozen of uit blik, amerena kersen en kapsel tot kleine blokjes snijden.
Kersenlikeur toevoegen en kaneelsuiker met het bindmiddel.
Het geheel door elkaar mengen totdat het aan elkaar blijft hangen.
Chocolade paaseivorm bekleden met plasticfolie en de vulling er in aanbrengen.
Plakje kapsel aanbrengen en het geheel omgedraaid op een plak licht geprikt bladerdeeg aanbrengen van 2 millimeter dik.
Bladerdeeg uitrollen 2 millimeter dik en deze rasteren (rasterroller).
Over vulling aanbrengen, langs de rand nog een reepje bladerdeeg aanbrengen en strijken met ei.
15 Minuten laten rusten en bakken bij een temperatuur van 200°C circa 25 minuten.
Abrikoteren en voorzien van passende decoratie.
 
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels