artikel

Optifit brood

Recepten

Optifit brood heeft de eigenschap om het cholesterol op natuurlijke wijze te verlagen doordat het voor de helft uit haver bestaat. Leon Förster heeft bij het brood een flyer ontworpen waarop alle eigenschappen van het product opstaan. De klant kan de flyer mee naar huis nemen. Bakkerij Förster uit Landgraaf werd eerste met zijn gezonde producten in de ‘gewichtige’ wedstrijd tijdens de Bakkerij Dagen.

Optifit brood

Optifit brood heeft de eigenschap om het cholesterol op natuurlijke wijze te verlagen doordat het voor de helft uit haver bestaat. Leon Förster heeft bij het brood een flyer ontworpen waarop alle eigenschappen van het product opstaan. De klant kan de flyer mee naar huis nemen. Bakkerij Förster uit Landgraaf werd eerste met zijn gezonde producten in de ‘gewichtige’ wedstrijd tijdens de Bakkerij Dagen.
 

 

 

RECEPT
 
Ingrediënten
(19 stuks)
 
7000 gram volkorenmeel
3000 gram havervlokken
200 gram gist
200 gram zout
300 gram glutenpoeder
100 gram hardbroodpoeder
200 gram bruinbroodpoeder
6400 gram water
 
Werkwijze
Kneedtijd 5 minuten langzaam of 8 minuten snel (afhankelijk van type kneder).
Deegtemperatuur 26°C.
Direct afwegen en oppunten.
Puntrijs 40-50 minuten.
Opmaken en decoreren met havervlokken.
Narijs 60-70 minuten.
Oventemperatuur 250°C aflopend met voldoende stoom bakken.
Baktijd 35-40 minuten.
 
Kostprijs (19x): €7,43
Kostprijs (per stuk): €0,33
Verkoopprijs: €2,25
 
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels