artikel

Oberlander wit

Recepten

Een product met karakter is een Oberlander wel te noemen. Een ambachtelijke uitstraling van jewelste. Dit brood laat zich zowel met zoetigheid als met hartigheid vergezellen evenals begeleiden bij soep of kaasbuffet. Eenvoudig te maken en onontbeerlijk in het assortiment.

 

Een product met karakter is een Oberlander wel te noemen. Een ambachtelijke uitstraling van jewelste. Dit brood laat zich zowel met zoetigheid als met hartigheid vergezellen evenals begeleiden bij soep of kaasbuffet. Eenvoudig te maken en onontbeerlijk in het assortiment.
 
 

 

RECEPT(voor 30 stuks)
 
Ingrediënten
5400 gram roggebloem
12.600 gram w-bloem
540 gram gist
360 gram zout
540 gram deegzuurpoeder
10.800 gram water
 
Deegtemperatuur 27°C
 
Werkwijze
Kneden: circa 10 minuten kneden in de 1e versnelling. Op de juiste deegtemperatuur afkneden.
Voorrijs: circa 30 minuten.
Afwegen: 910 gram.
Opbollen: glad en standig.
Bolrijs: circa 15 minuten.
Opmaken: met de sluiting naar boven in met roggebloem bestoven mandjes leggen.
Narijs: circa 40 minuten; daarna overzetten op een met rijstestrooimeel bestoven inschietapparaat.
Snijden: decoratief insnijden aan de bovenzijde.
Bakken: 240°C; met stoom.
Baktijd: circa 40 minuten.
 
 

Reageer op dit artikel