artikel

Nootbollen

Recepten

‘Wij verkopen deze nootbollen vaak voor bij de koffie. Doordat de noten van boven te zien zijn, ziet het product er extra aantrekkelijk uit.

 

‘Wij verkopen deze nootbollen vaak bij de koffie. Doordat de noten van boven te zien zijn, ziet het product er extra aantrekkelijk uit.’
 

 

RECEPT
 
Ingrediënten
2000 gram noten
400 gram suiker
150 gram water
Melk-, witte en pure chocolade
 
Werkwijze
Hazelnoten, walnoten en amandelen karameliseren in drageerketen (kan ook in de oven).
Na afkoelen door cacaoboter halen, dit om vocht tegen te houden.
Bolvormen van flexipan vullen met 25 gram gemengde noten.
Er bovenop 35 gram chocolade spuiten.
Trillen tot de chocolade tot bijna onderin is gezakt.
Na afkoelen lossen.
 
Verkoopprijs (per stuk): €2,50
 
Foto: Michel Zoeter
 

Huub Janson

‘Een reële prijs, maar niet ten koste van de kwaliteit’
Het zou niet gek hebben gestaan op zijn winkelruit: Bonbonatelier Janson, sinds 1879. De uitstraling van het winkelpand en de ondernemerszin van Huub Janson doen vermoeden dat het om een bedrijf gaat, waar de Zutphenaar al sinds jaar en dag zijn bonbons verkoopt. Maar Janson is pas tien jaar gevestigd in Zutphen. In plaats daarvan meldt de winkelruit: ‘Zuiver ambachtelijk’.

Reageer op dit artikel