artikel

Light appeltaart

Recepten

Banketbakker Arnold Sluimer van Banketbakkerij Bezemer uit Alblasserdam heeft de light appeltaart gemaakt in het kader van de Heerlijk&Heerlijk bijeenkomst 5 april j.l. in Apeldoorn. Alle Heerlijk&Heerlijk leden waren opgeroepen een appeltaart te maken waar de caloriewaarde centraal stond. Sluimer’s product werd als beste gekozen.

 

Banketbakker Arnold Sluimer van Banketbakkerij Bezemer uit Alblasserdam heeft de light appeltaart gemaakt in het kader van de Heerlijk&Heerlijk bijeenkomst 5 april j.l. in Apeldoorn. Alle Heerlijk&Heerlijk leden waren opgeroepen een appeltaart te maken waar de caloriewaarde centraal stond. Sluimer’s product werd als beste gekozen.
 
 

 

Recept
Ingrediënten

 
  • Fonceerdeeg
     
  • Laagje vanille (gele)room
     
  • Appelvulling met abrikozenpulp
     
  • Licht snufje kaneel

 

Werkwijze
Gebruik in plaats van boterrijke deeg een fonceerdeeg (pâte á croute) met minder boter. Door de samenstelling en door het dunner uit te rollen, is het heerlijk bros en bakt het bijna krokant.

Door geen amandelspijs toe te voegen, krijg je een behoorlijke vermindering van het aantal calorieën.
Om toch voldoende binding en smaak te krijgen, voeg banketbakkersroom met echte vanille toe. Dit geeft tevens opvang van vocht uit de appel tijdens het bakken en smeuigheid.

 

Bak de taart zo dat de appels aan de snijdrandjes net even kleuren.
Tot slot: fris abrikoteren.

 

Verkoopprijs: €4,95

 

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels