artikel

Koekhaantjes

Recepten

Deze haantjes worden gemaakt van een koekdeeg waar als extra grondstof onder andere Oude wijven kruiden aan toegevoegd worden. Na het modelleren wordt dit product direct gebakken. Een mooi product dat weer een aanvulling is op het paasassortiment.

 

Deze haantjes worden gemaakt van een koekdeeg waar als extra grondstof onder andere Oude wijven kruiden aan toegevoegd worden. Na het modelleren wordt dit product direct gebakken. Een mooi product dat weer een aanvulling is op het paasassortiment.
 
 

 

RECEPT
 
Gronddeeg voor koek
Ingrediënten
1570 gram roggebloem
1255 gram koekzoet
630 gram water
160 gram oude koek
 
Werkwijze
Koken: water, koekzoet en oude koek aan de kook brengen.
Zeven: roggebloem in de machine zeven.
Mengen: kokende massa direct door de gezeefde
roggebloem draaien tot een goede samenhang is verkregen, waarbij geen bloemresten meer zichtbaar zijn.
Op platen: gronddeeg direct uit de machine halen en dun uitdrukken op platen, om het deeg zo snel mogelijk af te koelen.
Strijken: dun afstrijken met slaolie.
Deegrust: minimaal 24 uur.
 
Koek met chocolade
Ingrediënten
3500 gram gronddeeg
700 gram koekzoet
35 gram Oude wijven kruiden
63 gram Karam
 
Vulling
500 gram chocoladedrups
 
Werkwijze
Conditioneren: gronddeeg op bakkerijtemperatuur.
Braken: gronddeeg in de 1e versnelling, koekzoet doorbraken.
Mengen: de werkende stof en kruiden doordraaien en goed bijkrabben.
Mengen: direct de chocoladedrups doordraaien.
Afwegen: stukken van 100 gram.
Modelleren: als een eivorm en op siliconenpapier leggen. Insnijden vanaf de bovenzijde en de punten iets uit elkaar vouwen zodat een haanmodel ontstaat.
Strijken: met koffiemelk/watermengsel.
Bakken: circa 180°C.
Baktijd: circa 20 minuten.
Afwerking: na afkoeling een oog garneren met chocoladecouverture.
 
 

Reageer op dit artikel