artikel

Kartoffelplatte

Recepten

Wel een zeer bijzonder product is deze Kartoffelplatte. Gemaakt van een krokant brooddeeg en belegd met rauwe aardappel, prei, ui en rozemarijn. In het deeg is verse knoflook verwerkt en voor de afwerking wordt olijfolie en zeezout gebruikt. Kortom, een topper.

 

Wel een zeer bijzonder product is deze Kartoffelplatte. Gemaakt van een krokant brooddeeg en belegd met rauwe aardappel, prei, ui en rozemarijn. In het deeg is verse knoflook verwerkt en voor de afwerking wordt olijfolie en zeezout gebruikt. Kortom, een topper.
 

 

RECEPT(voor 24 stuks)
 
Ingrediënten
6000 gram w-bloem
120 gram zout
180 gram gist
180 gram krokant broodpoeder
240 gram olijfolie
70 gram fijngehakte verse knoflook
3300 gram water
 
Vulling
5000 gram rauwe aardappelen (gewassen en ongeschild in schijven)
2000 gram uiringen
1500 gram preiringen
Rozemarijn
Zeezout
Olijfolie
 
Deegtemperatuur 25°C
 
Werkwijze
Kneden: op de juiste deegtemperatuur afkneden (knoflook als laatste doordraaien).
Afwegen: stukken van 450 gram.
Opbollen: glad.
Bolrijs: circa 20 minuten.
Modelleren: platdrukken tot een ovale plak van circa 25 centimeter lengte/15 centimeter breedte.
Beleggen: met schijven rauwe aardappel, preiringen en uiringen. Hierna met olijfolie besprenkelen en alles vastdrukken in het deeg. Vervolgens bestrooien met rozemarijn.
Narijs: circa 40 minuten.
Bestrooien: met grove korrels zeezout.
Bakken: met stoom.
Baktijd: circa 20 minuten.
Baktemperatuur: circa 230°C.
 
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels