artikel

Karnemelkbrood

Recepten

Mede door de naam is aan dit product een zeer positief imago toe te dichten. Het heeft bovendien een heerlijke smaak en een geweldig uiterlijk. Het gebruik van karnemelk geeft een ietwat zurige smaak aan dit brood.

 

Mede door de naam is aan dit product een zeer positief imago toe te dichten. Het heeft bovendien een heerlijke smaak en een geweldig uiterlijk. Het gebruik van karnemelk geeft een ietwat zurige smaak aan dit brood.
 

 

RECEPT(voor 30 stuks)
 
Ingrediënten
3350 gram roggebloem
13.450 gram w-bloem
675 gram gist
350 gram zout
175 gram basterdsuiker
1675 gram karnemelk
8400 gram water
Deegtemperatuur 27°C
 
Werkwijze
Kneden: circa 10 minuten kneden in 1e versnelling. Op de juiste deegtemperatuur afkneden.
Voorrijs: circa 30 minuten.
Afwegen: 910 gram.
Opbollen: standig maar niet scheurend.
Bolrijs: circa 30 minuten.
Opbollen: met de sluiting naar boven in met roggebloem bestoven ronde mandjes leggen of direct op plaat of inschietapparaat.
Narijs: circa 45 minuten; daarna overzetten op een met rijstestrooimeel bestoven inschietapparaat.
Snijden: enkele keren aan de bovenzijde insnijden.
Bakken: 240ºC met stoom.
Baktijd: circa 45 minuten.
 
Foto: Harrij Onstein
 
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels