artikel

Hennepbrood

Recepten

Bakkerij Van der Ploeg in Callantsoog verkoopt sinds eind vorig jaar hennepbrood. De reden is dat hennep een positieve uitwerking heeft op het spier- en zenuwstelsel. Peter van der Ploeg ging de werking van hennep onderzoeken, omdat iemand in zijn nabije omgeving lijdt aan een auto-immuunziekte. Van der Ploeg werd tweede (gedeeld) met zijn gezonde product in de ‘gewichtige’ wedstrijd tijdens de Bakkerij Dagen.

Hennepbrood

 

Bakkerij Van der Ploeg in Callantsoog verkoopt sinds eind vorig jaar hennepbrood. De reden is dat hennep een positieve uitwerking heeft op het spier- en zenuwstelsel. Peter van der Ploeg ging de werking van hennep onderzoeken, omdat iemand in zijn nabije omgeving lijdt aan een auto-immuunziekte. Van der Ploeg werd tweede (gedeeld) met zijn gezonde product in de ‘gewichtige’ wedstrijd tijdens de Bakkerij Dagen.
 
 

 

RECEPT
 
Ingrediënten
Tarwe, rogge, sesam, hennepzaad, lijnzaad, gerstemoutextract, hardbroodpoeder en bio desem.
50% Granopan Hennep
50% patentbloem
3% bio desem
3% hardbroodpoeder
52% water
 
Werkwijze
Voeg het water geleidelijk toe en kneed goed af.
Afwegen: zelf te bepalen.
Laat het deeg goed vol rijzen en vervolgens circa 32 minuten (450 gram) op 230°C afbakken.
Door het gebruik van koemelkvrije hardbroodpoeders is het product zeer geschikt voor mensen met een koemelkallergie en door het niet gebruiken van gist is het ook geschikt voor mensen met een gistallergie.
 
Kostprijs (450 gams): €0,56
Kostprijs (59 grams): €0,07
Verkoopprijs (450 grams): €2,25
Verkoopprijs (59 grams): €0,40
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels