artikel

Fruitkrokantjes

Recepten

Een luxe paaskoek. Krokant, fruitig omgeven met een zachte amandelmassa.

 

Een luxe paaskoek. Krokant, fruitig omgeven met een zachte amandelmassa.
 

 

 

RECEPT
 
Ingrediënten
Harde Wenerdeeg
Amandelspijs
Spaanse room
Vers fruit
 
Spaanse room
300 gram vruchtenpuree
100 gram water
200 gram instant puddingpoeder
1000 gram gezoete slagroom
 
Werkwijze
Deeg uitrollen 3 millimeter dik en steek hieruit eivormige modellen.
Spuit hierop amandelspijs die spuitbaar is gemaakt met eiwit.
Bakken bij een temperatuur van 200°C circa 12 minuten.
Na bakken bodem dun abrikoteren, de bodem blijft dan langer krokant.
Na afkoelen een bol Spaanse room aanbrengen. Afwerken met vers fruit.
Het geheel afglanzen met heldere gelei.
Voorzien van een passende paasdecoratie.
 
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels