artikel

Del Pedro

Recepten

Bakker Louis van der Krogt uit Schiedam kwam op het idee voor Del Pedro toen hij een biertje zat te drinken op het terras van een Spaans restaurant tegenover zijn bakkerij. Daar raakte hij in gesprek met enkele Spanjaarden en hij concludeerde dat de Spanjaarden hun ‘eigen’ Spaanse lekkernijen misten. Daarop bedacht hij dit taartje.

 

Bakker Louis van der Krogt uit Schiedam kwam op het idee voor Del Pedro toen hij een biertje zat te drinken op het terras van een Spaans restaurant tegenover zijn bakkerij. Daar raakte hij in gesprek met enkele Spanjaarden en hij concludeerde dat de Spanjaarden hun ‘eigen’ Spaanse lekkernijen misten. Daarop bedacht hij dit taartje.
 
 

 

Recept
Bekleed een aluminium schaaltje van 18 tot 20 centimeter doorsnee met harde wenerdeeg.
Spuit hierop een spiraal frambozen/bessenjam en vul het taartje verder af met spijs en bak het ongeveer 20 minuten in een oven van 200 graden Celsius.
 
Nadat het taartje is afgekoeld haal je het uit het alu-schaaltje en spuit je bolletjes aardbeibavarois rondom. Deze taartjes kunnen zo als voorraad in de vriezer bewaard worden.
 
Voor gebruik:
Maak een Zwitserse room met Amaretto likeur en spuit dat ruimschoots in het midden van het taartje.
Lekker opmaken met divers vers fruit en afgeleren.
Om het compleet te maken afgarneren met een dun lijntje pure couverture.
 
Verkoopprijs: €8,95
 
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels