artikel

Briskes brood

Recepten

Bakkerij Förster, LandgraafBriskes is een stevig meergranenbrood met extra zaden. Leon Förster: ‘Hierdoor ontstaat sneller een verzadigd gevoel. De vele zaden en granen bevorderen de stoelgang, dus is ook geschikt voor mensen met opstipatie.’ Bakkerij Förster werd eerste met zijn gezonde producten in de ‘gewichtige’ wedstrijd tijdens de Bakkerij Dagen.

Briskes brood

 

Bakkerij Förster, Landgraaf
Briskes is een stevig meergranenbrood met extra zaden. Leon Förster: ‘Hierdoor ontstaat sneller een verzadigd gevoel. De vele zaden en granen bevorderen de stoelgang, dus is ook geschikt voor mensen met opstipatie.’ Bakkerij Förster werd eerste met zijn gezonde producten in de ‘gewichtige’ wedstrijd tijdens de Bakkerij Dagen.
 

 

RECEPT
 
Ingrediënten(50 stuks)
5000 gram gebroken tarwe
5 liter warm water (ongeveer 24 uur weken)
5000 gram tarwebloem
10.000 gram kornfit
600 gram tarwe natuurdesem
400 gram gist
6500 gram water
 
Werkwijze
Kneedtijd 15 minuten langzaam (in spiraalkneder).
Deegtemperatuur 26°C.
Direct afwegen 650 gram.
Puntrijs 40-45 minuten.
Opmaken, met 2 stuks in een broodblik leggen, of in half koppeltjes blik.
Narijs 60-70 minuten.
Oventemperatuur 250°C aflopend met voldoende stoom bakken.
Baktijd 45 minuten.
 
Kostprijs (50x): €24,48
Kostprijs (per stuk): €0,49
Verkoopprijs: €2,05
 
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels