artikel

Basilicumrepen

Recepten

Het product Basilicumrepen moet al de nodige trek opleveren bij het aanschouwen ervan. Basilicum in combinatie met tomaat en mozzarella is een streling voor de tong. Dit alles samengebracht op een heerlijk met oregano gekruid deeg. Gevormd als een lange reep laat het zich gemakkelijk snijden en verorberen.

 

Het product Basilicumrepen moet al de nodige trek opleveren bij het aanschouwen ervan. Basilicum in combinatie met tomaat en mozzarella is een streling voor de tong. Dit alles samengebracht op een heerlijk met oregano gekruid deeg. Gevormd als een lange reep laat het zich gemakkelijk snijden en verorberen.
 
 

 

Ingrediënten
  • 3000 gram w-bloem
  • 60 gram zout
  • 150 gram gist
  • 90 gram krokantbroodpoeder
  • 20 gram oregano
  • 1740 gram water

Deegtemperatuur: 24°C

 
Vulling
  • Pesto (strijkbaar)
  • Mozzarella (dunne plakken)
  • Verse basilicumblaadjes
  • Tomaten (schijven)
  • Oregano

Bereiding
 

  • Kneden: op temperatuur.
  • Afwegen: stukken van 450 gram en opmaken.
  • Voorrijs: circa 20 minuten.
  • Modelleren op de plaat: met siliconenpapier.
  • Afwerken: bovenkant bestrijken met een dun laagje pesto. Beleggen met blaadjes basilicum en schijven tomaat. Hierna stukken mozzarella aanbrengen en bestrooien met oregano.
  • Narijs: circa 45 minuten.
  • Afbakken: circa 230°C met stoom. Baktijd circa 25 minuten.
Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels