artikel

Barbecue Brood

Recepten

Dit is Italiaans gekruid brood, zeer geschikt voor bij de barbecue. ‘We kregen het recept van een collega die nu geen bakkerij meer heeft. Dit brood is erg lekker bij de barbecue met een klein beetje kruidenboter. Hoeveel ik er van verkoop, is erg afhankelijk van het weer.

 

Dit is Italiaans gekruid brood, zeer geschikt voor bij de barbecue. ‘We kregen het recept van een collega die nu geen bakkerij meer heeft. Dit brood is erg lekker bij de barbecue met een klein beetje kruidenboter. Hoeveel ik er van verkoop, is erg afhankelijk van het weer.’
 
 

 

Recept voor 40 broden
Ingrediënten
  • 5 kilo rex-Milano
  • 5 kilo tarwebloem
  • 200 gram olijfolie
  • 300 gram gist
  • 5000 gram water
  • Naar smaak:
  • Pizzasaus, gesnipperde ui, hamblokjes, kruidenboter en geraspte kaas

Werkwijze
Grondstoffen afwegen en in deegkuip doen (spiraalkneder). 3 minuten langzaam kneden, 5 minuten snel. Deegtemperatuur 25°C. Afwegen op 400 gram. 30 minuten puntrijs, opmaken als stokbrood en er dan een knoop van maken. Vervolgens in klein taartpannetje leggen en het deegstuk insmeren met pizzasaus, daarna hamblokjes en gesneden ui erop. 40 minuten narijs geven. Bakken met stoom op 250°C, aflopend. Baktijd ongeveer 30 minuten. Na ongeveer 25 minuten wat kruidenboter er opspuiten en geraspte kaas eroverheen strooien.

Verkoopprijs: €3,40

 

Reageer op dit artikel