artikel

Appel-kaneelschelpen

Recepten

Zowel uiterlijk als innerlijk een bijzonder product. Het valt direct op vanwege de ‘zebralook’ die ontstaat door twee verschillende degen te gebruiken. De smaak is zeer aangenaam omdat het product gevuld met frisse appel zich goed laat combineren met het kaneelbiscuitdeeg.

Appel-kaneelschelpen

 

Zowel uiterlijk als innerlijk een bijzonder product. Het valt direct op vanwege de ‘Zebralook’ die ontstaat door twee verschillende degen te gebruiken. De smaak is zeer aangenaam omdat het product gevuld met frisse appel zich goed laat combineren met het kaneelbiscuitdeeg.

 

 
RECEPT

Ingrediënten
1000    gram     patentbloem
20        gram     zout
50        gram     gist
50        gram     kleinbroodpoeder
50        gram     margarine
100      gram     eistruif
400      gram     ijswater

Kaneel-biscuitdeeg
250     gram     margarine
360     gram     basterdsuiker
6         gram     zout
50       gram     eistruif
100     gram     water
800     gram     Zeeuwse bloem
4         gram     natriumbicarbonaat
10       gram     kaneel

Deegtemperatuur: 22°C

500     gram     korstmargarine

Vulling
1000    gram     fijngehakte appels (friszuur)

Werkwijze
Kneden: op temperatuur 600 slagen.
Voorslagrijs: circa 10 minuten.
Toeren: 2x half Frans. 10 minuten rust. 1x half Frans.
Uitrollen: breedte circa 50 cm. Lengte circa 120 cm.
Biscuitdeeg: uitrollen tot een plak van 40 x 120 cm.
Bevochtigen: getoerd gerezen plak met water. Biscuitdeeg over de getoerd gerezen plak leggen.
Oprollen: tot een stevig opgerolde pil.
Snijden: schijven met een dikte van 2 cm.
Uitrollen: tot een ovale plak en licht bevochtigen met water.
Vullen: met een ei. Appelblokjes.
Dichtvouwen: goed de zijkanten aandrukken.
Op de plaat: met voldoende tussenruimte.
Strijken: met licht eistrijksel.
Narijs: circa 35 minuten.
Afbakken: temperatuur 230°C met stoom. Baktijd circa 15 minuten.
Afwerken: afgeleren.
 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels