artikel

Amandelroom eieren

Recepten

Eieren behoren tot de symbolen die typisch voor Pasen gelden. Zo ook dit ei dat gemaakt is van een luxe deeg gevuld met rozijnen en na het bakken wordt gevuld met een mengsel van amandelspijs en banketbakkersroom. Snel en efficiënt te maken en tevens goed ogend en smaakvol.

 

Eieren behoren tot de symbolen die typisch voor Pasen gelden. Zo ook dit ei dat gemaakt is van een luxe deeg gevuld met rozijnen en na het bakken wordt gevuld met een mengsel van amandelspijs en banketbakkersroom. Snel en efficiënt te maken en tevens goed ogend en smaakvol.
 
 

 

RECEPT
 
Ingrediënten
2800 gram patentbloem
224 gram gist
56 gram zout
168 gram kleinbroodverbetermiddel
168 gram vruchtenbroodverbetermiddel
168 gram melkpoeder
1736 gram water
 
Vulling
2800 gram rozijnen
 
Afwerking
1000 gram amandelspijs
1000 gram water
400 gram instant roompoeder
Poedersuiker
 
Werkwijze
Kneden: op de juiste deegtemperatuur afkneden tot een glad en soepel deeg.
Vulling direct doorwerken.
Afwegen: 450 gram. Losjes opbollen.
Bolrijs: 15 minuten. Oppunten.
Puntrijs: 20 minuten.
Modelleren: als een eivorm.
Op de plaat: met siliconenpapier.
Strijken: eventueel met heelei.
Narijs: circa 50 minuten.
Bakken: 200°C.
Baktijd: circa 35 minuten.
Afwerking: na afkoeling doorsnijden en vullen met het roomspijsmengsel.
Bestrooien: met poedersuiker.
 
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels