artikel

Zalmvlaaitjes

Recepten

Met kerst samenzijn, genieten van elkaars gezelschap en van de lekkernijen die op de kersttafel gepresenteerd worden. Een van deze lekkernijen kunnen deze zalmvlaaitjes zijn. Een vlaaitje van een getoerd gerezen deeg en gevuld met ingrediënten als prei, wortel, zalm en een heerlijke pittige appareille. Een fantastisch product met een geweldige smaak.

Zalmvlaaitjes

 

Met kerst samenzijn, genieten van elkaars gezelschap en van de lekkernijen die op de kersttafel gepresenteerd worden. Een van deze lekkernijen kunnen deze zalmvlaaitjes zijn. Een vlaaitje van een getoerd gerezen deeg en gevuld met ingrediënten als prei, wortel, zalm en een heerlijke pittige appareille. Een fantastisch product met een geweldige smaak.
 

 

RECEPT

Ingrediënten
2000   g    patentbloem
100     g    gist
40       g    zout
100     g    kleinbroodpoeder
100     g    margarine
200     g    eistruif
800     g    water
Deegtemperatuur 22°C

Doortoeren
1000   g    korstmargarine

Vulling
800     g    gesneden prei, aanfruiten
600     g    fijngesneden wortel, aanfruiten
800     g    fijngesneden gerookte zalm
Uiringen

Appareille
1250   g    heelei
1250   g    slagroom
175     g    tarwezetmeel
200     g    mosterd
Peper/zout

Werkwijze
Kneden:     op temperatuur afkneden.
Voorslagrijs:    circa 20 minuten.
Toeren:     vetstof invouwen en 2x een halve Franse toer. 10 minuten rust. Een halve Franse toer.
Uitrollen:    dikte 1,5 millimeter.
Snijden:     vierkante plakken 14 x 14 centimeter.
Fonceren:     kleine vlaaipannetjes á 11 centimeter (laat hierbij de deegpunten iets over de rand vallen).
Vullen    :     met een mengsel van prei, wortel en zalm. Vullen met appareille. 
Narijs:     circa 40 minuten.
Afbakken:     temperatuur 230°C met stoom. Tijd circa 15 minuten.
Decoreren:     met een takje dille beleggen.

Bakkerswereld van 28 september

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels