artikel

Zalmpreivlinders

Recepten

Een getoerd gistdeeg gevuld met zalm, prei en kaas. Gevormd tot een vlindermodel past het bijvoorbeeld bij Pasen. Onderdeel van een brunch, of tussendoor bij een borrel, zal deze lekkernij zijn weg vinden.

Zalmpreivlinders

 

Een getoerd gistdeeg gevuld met zalm, prei en kaas. Gevormd tot een vlindermodel past het bijvoorbeeld bij Pasen. Onderdeel van een brunch, of tussendoor bij een borrel, zal deze lekkernij zijn weg vinden.

 

 

RECEPT

(voor circa 100 stuks)

 

Ingrediënten

1000   gram  patentbloem

20       gram  zout

50       gram  gist

50       gram  kleinbroodpoeder

50       gram  margarine

100     gram  eistruif

400     gram  ijswater

Deegtemperatuur: 22°C

 

Toermargarine

500 gram korstmargarine

 

Vulling

1000   gram  zalmsnippers

500     gram  fijngesneden prei

500     gram  geraspte kaas

 

Werkwijze

Kneden:         op temperatuur  600 slagen.

Voorslagrijs:  circa 10 minuten.

Toeren:          2 x half Frans. 10 minuten rust. 1 x half Frans.

Uitrollen:         breedte circa 50 centimeter. Lengte circa 150 centimeter.

Bevochtigen: met water.

Bestrooien:    met kaas, prei, zalm.

Opvouwen:    gelijk een vlindermodel (niet te strak). 2 x omvouwen vanaf de bovenzijde naar het midden. 2 x omvouwen vanaf de onderzijde naar het midden. Bevochtigen en tegen elkaar aanvouwen en aandrukken.

Snijden:          schijven met een dikte van 1,5 centimeter.

Op de plaat:  met voldoende tussenruimte.

Narijs: circa 35 minuten.

Afbakken:      temperatuur 230°C met stoom. Baktijd circa 15 minuten.

 

Tekst: Tiny van Kuppeveld m.m.v. Vakschool Wageningen

Foto: Jan Willem Schouten

Reageer op dit artikel