artikel

Zalm-pie

Recepten

Een wel heel luxe product is de zalm-pie. Een hartige taart van een luxe deeg en gevuld met een mengsel van diverse gefruite groenten, gerookte zalm en een op smaak gemaakte appareille. Zeer geschikt als tussendoortje, maar ook bij diner of lunch.

 

Een wel heel luxe product is de zalm-pie. Een hartige taart van een luxe deeg en gevuld met een mengsel van diverse gefruite groenten, gerookte zalm en een op smaak gemaakte appareille. Zeer geschikt als tussendoortje, maar ook bij diner of lunch.
 

 

RECEPT(voor 10 stuks)
 
Ingrediënten
1500 gram patentbloem
75 gram gist
30 gram zout
60 gram melkpoeder
15 gram basterdsuiker
450 gram margarine
600 gram water
Deegtemperatuur 24°C
 
Vulling
1200 gram gesneden prei
600 gram fijngesneden wortel
1500 gram fijngesneden gerookte zalm
Uiringen
 
Appareille
1250 gram heelei
1250 gram slagroom
175 gram tarwezetmeel
Peper/zout
200 gram mosterd
 
Werkwijze
Kneden: op de juiste deegtemperatuur afkneden.
Afwegen 250 gram en opbollen.
Bolrijs: circa 20 minuten hoge pan doorsnede 14 centimeter.
Uitrollen: afhankelijk van de grootte van de vorm.
Fonceren: de vormen.
Narijs: circa 15 minuten.
Vullen: met het mengsel van prei en wortel. Een laagje zalm hierop leggen. Appareille toevoegen zodat er nog wat vulling zichtbaar is.
Bestrooien: geraspte kaas en enkele rode uiringen erop leggen.
Narijs: circa 20 minuten.
Bakken: 220°C.
Baktijd: 30 minuten.
Bestrooien: na afkoeling met gehakte bieslook.
 
Foto: Michel Zoeter
 
 

Reageer op dit artikel