artikel

Wereldbollen

Recepten

Een eenvoudige witte grote bol op de vloer gebakken. Door het gebruik van een bepaald percentage roggebloem in het deeg ontstaat er na het bakken een product met een heerlijke smaak. Het uiterlijk van het brood kan verfraaid worden door het in met roggebloem bestoven mandjes te laten rijzen.

Wereldbollen

 

Een eenvoudige witte grote bol op de vloer gebakken. Door het gebruik van een bepaald percentage roggebloem in het deeg ontstaat er na het bakken een product met een heerlijke smaak. Het uiterlijk van het brood kan verfraaid worden door het in met roggebloem bestoven mandjes te laten rijzen.
 

 

Recept

Ingrediënten
3520   g    W-bloem
880     g    roggebloem
88       g    zout
90       g    gist
45       g    melkpoeder
135     g    krokantbroodpoeder
90       g    margarine
45       g    basterdsuiker
2375   g   water
Deegtemperatuur:     27°C

Werkwijze
Kneden:     op temperatuur
Afwegen:     stukken van 885 gram
Opbollen:     glad en standig
Bolrijs    :     circa 25 minuten
Opbollen:     glad en standig
In de mandjes:     in met roggebloem bestoven mandjes de opgebolde deegstukken leggen met de sluiting naar beneden gericht
Narijs:     circa 50 minuten
Overzetten:     omkeren op inschietmat of bakplaat
Afbakken:     temperatuur circa 230°C met stoom. Baktijd circa 45 minuten.

Adviesverkoopprijs:    €2,15

Verkooptip
Vertel de klant wat de mogelijkheden van het product zijn. Dit brood kan ook worden gebruikt bij de hoofdmaaltijd of bij het borreluurtje.
 

Reageer op dit artikel