artikel

Welderenkoek

Recepten

Dit recept (plaatgebak) is van Paul Janssen uit Elst. Hij maakt deze koek voor de golfbaan in zijn woonplaats; landgoed Welderen. Janssen verkoopt het exclusief aan de golfbaan; de koek is niet in zijn winkel te koop.

Welderenkoek

 

Dit recept (plaatgebak) is van Paul Janssen uit Elst. Hij maakt deze koek voor de golfbaan in zijn woonplaats; landgoed Welderen. Janssen verkoopt het exclusief aan de golfbaan; de koek is niet in zijn winkel te koop.
 

 

Recept
(voor 1 plaat van 60 x 40 centimeter)

1500   g    golden fantasie (Ireks)
675     g    zonnebloemolie
675     g    water
Deze grondstoffen goed, maar kort mengen met vlinder.
Daarna onderstaande vulling doordraaien.
750     g    fijngehakte verse appels
250     g    gehakte hazelnoten
250     g    gebroken walnoten
250     g    rozijnen

Werkwijze
Totale massa verdelen over de plaat.
Afbakken kap 180°C en vloer 160°C ongeveer 35 minuten.
Na afkoelen snijden in (4 x 14) 56 driehoeken en presenteren met punt naar boven.

Verkoopprijs (per stuk):     €0,60

Verkooptip
Het product is snel te maken en kan het gehele jaar door verkocht worden. Deze koek is ook uitermate geschikt om het te laten proeven aan de klant.
 

Reageer op dit artikel