artikel

Valentijns dessert

Recepten

Een verleidelijk toetje met een heerlijk zacht wegsmeltende vulling. Simpel van opzet, snel te maken en toch net even iets anders. De afwerking is natuurlijk in de Valentijnsstijl.

Valentijns dessert

Een verleidelijk toetje met een heerlijk zacht wegsmeltende vulling voor een op deze dag gekozen liefde. Simpel van opzet, snel te maken en toch net even iets anders. Met het lepeltje kan wat langer genoten worden van deze lekkernij. De afwerking is natuurlijk in de stijl van Valentijn.

Recept
(voor 50 stuks)

Ingrediënten:
Zwitserseroom
Frambozenbavarois
Blanke spuitgelei
Aardbeicompound
Rode kleurstof
Aardbeiddessertsaus
Frambozenlikeur

Zwitserseroom:
700 gram banketsbakkersroom
650 gezoete slagroom

Frambozenvulling:
300 gram licht gebonden frambozen
375 gram gezoete slagroom

Kersengelei
400 gram spuitgelei
Rode kleurstof
5 gram aardbeicompound
Verwarmen tot circa 50ºC

Aardbeidessertsaus (sorbetsaus)
270 gram

Werkwijze:
Zet bakjes schaaf (bijvoorbeeld in plexipanvorm of plankje en breng er kersengelei in aan. Achtereenvolgens straks Zwitserseroom en frambozenvulling aanbrengen. Afsluiten met aardbeidessertsaus. Ten slotte decoreren met chocoladeschildje, choc. sprietjes, framboos en lepeltje.

Calculatie:
Grondstoffenprijs (per stuk incl. bakje) €0,49
Adviesverkoopprijs (per stuk) €1,75
Brutowinst (70,3%) €1,16

Verkooptips
Daar het dessertje geen alcohol bevat kan het ook prima als kindvriendelijk gebak worden aangeboden.
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels