artikel

Turkish delight

Recepten

Brood met een licht zurige smaak die veroorzaakt wordt door de yoghurt. Lekker krokant afgebakken is het een heerlijk product dat goed combineert bij diverse kaassoorten, bij de pasta of salade.

Turkish delight

Brood met een licht zurige smaak die veroorzaakt wordt door de yoghurt. Lekker krokant afgebakken is het een heerlijk product dat goed combineert bij diverse kaassoorten, bij de pasta of salade.

RECEPT

Ingrediënten
3000     g    patentbloem
340       g    margarine
160       g    yoghurt
100       g    suiker
100       g    gist
1200     g    water

Deegtemperatuur:    25°C

Werkwijze
Kneden:             op temperatuur afkneden.
Bulkrijs:              20 minuten.
Afwegen:            450 gram.
Modelleren:         tot een ovale plak met een doorsnede van circa 25 centimeter.
Rijs:                   30 minuten.
Platdrukken:        met vingers enkele gaten in het deeg drukken.
Afbakken:           met stoom.
Baktemperatuur:  circa 230°C.
Baktijd:               circa 15 minuten.

 

Reageer op dit artikel