artikel

Speculaasschnecken

Recepten

Een heerlijk avondje zonder speculaas is onontbeerlijk. Deze schnecken zijn ook voorzien van de typische speculaassmaak. Een schneck past zowel bij het ontbijt, bij de lunch of als tussendoortje.

Speculaasschnecken

 

Een heerlijk avondje zonder speculaas is onontbeerlijk. Deze schnecken zijn ook voorzien van de typische speculaassmaak. Een schneck past zowel bij het ontbijt, bij de lunch of als tussendoortje.

 

 
 
RECEPT
Ingrediënten
1500  g patentbloem
120  g gist
30  g zout
150  g kleinbroodpoeder
150  g vruchtenbroodpoeder
700  g water
Deegtemperatuur 24°C
Vulling
600  g krenten
250  g rozijnen
800  g bakroom
500  g amandelspijs
35  g speculaaskruiden
 
Werkwijze
Kneden:  op temperatuur afkneden.
Voorslagrijs:  circa 10 minuten.
Uitrollen:  tot een plak van 180 x 45 centimeter.
Bestrijken:  met bakroom.
Bestrooien:  met potpourri met uitzondering van de onderste twee centimeter.
Oprollen:  tot een strak opgerolde pil.
Snijden:  schijven van 3 centimeter breedte.
Strijken:  met eistruif.
Narijs:  circa 45 minuten.
Afbakken:  baktemperatuur 240°C. Baktijd circa 20 minuten.
Afwerking:  na afkoeling afgeleren.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels