artikel

Slagroomfruittaart voor Moederdag

Recepten

Een oer-Hollandse slagroomtaart met allure. Zachte Wenertaart, zwaar getrempeerd met Cointreautrempeerlikeur, gevuld met dikke laag slagroom en een laagje frisse fruitvulling. De taart is mooi, eenvoudig en strak gemaskeerd met slagroom en heeft daardoor veel uitstraling.

Slagroomfruittaart voor Moederdag

 

Een oer-Hollandse slagroomtaart met allure. Zachte Wenertaart, zwaar getrempeerd met Cointreautrempeerlikeur, gevuld met dikke laag slagroom en een laagje frisse fruitvulling. De taart is mooi, eenvoudig en strak gemaskeerd met slagroom en heeft daardoor veel uitstraling.

 

Ingrediënten
Zachte Wenertaart 26 centimeter doorsnede
Lichtgebonden fruitvulling
Slagroom
Cointreautrempeerlikeur (suikerstroop/Cointreaulikeur)
Vers fruit
Gekleurd suikerconfetti
Blanke afdekgelei
Marsepein Moederdagdecoratie (halve taartringen/hartprint)
 
Werkwijze
De taart tweemaal doorsnijden en op onderste plak gelijkmatig laagje slagroom spuiten
De tweede laag zwaar tremperen en voorzien van lichtgebonden fruitvulling.
De taart strak maskeren en aanzetten met een klein randje suikerconfetti.
Twee halve decoratieringen aanbrengen en tussenin met vers fruit decoreren.
Het fruit lichtjes afglanzen.
 
Calculatie
Grondstofprijs:  €6,68
Adviesverkoopprijs:  €19,95
Brutowinst (64,5%): €12,14
 
Verkooptip 1
Laat kinderen de taart zelf met chocolade in de spuitzak signeren.
Verkooptip 2
Maak met eetbare inkt kleine portretjes op de taart.
 
 
Tekst: Wil Doomen
Foto: Jan Willem Schouten

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels