artikel

Sinaasappelslof

Recepten

Dit product is kleurrijk, smaakvol en mooi van vorm. Als een schneckendeeg verwerkt met een vulling van onder andere sinaasappellikeur, amandelspijs rozijnen en oranjesnippers. Vervolgens gemodelleerd tot een slofmodel is het gemakkelijk om er stukken per persoon af te breken.

Sinaasappelslof

 

Dit product is kleurrijk, smaakvol en mooi van vorm. Als een schneckendeeg verwerkt met een vulling van onder andere sinaasappellikeur, amandelspijs rozijnen en oranjesnippers. Vervolgens gemodelleerd tot een slofmodel is het gemakkelijk om er stukken per persoon af te breken.
 

 

RECEPT

(voor circa 14 stuks)

 

Ingrediënten

2200   gram  patentbloem

44       gram  zout

180     gram  gist

440     gram  vruchtenbroodpoeder

1150   gram  water

Deegtemperatuur: 24°C

 

Vulling frangipane:

440     gram  amandelspijs

220     gram  margarine

220     gram  eierstruif

110     gram  citroenrasp

220     gram  kapselkruimels

110     gram  sinaasappellikeur

40       gram  sinaasappelcompound

 

Vulling bestrooiing:

1220   gram  rozijnen

220     gram  oranje snippers

220     gram  gebroken amandelen

 

Werkwijze

Kneden:         op temperatuur.

Voorslag:       op een voorslag leggen.

Voorslagrijs:  circa 10 minuten.

Vulling:           de frangipane niet luchtig draaien.

Uitrollen:         tot een plak van 45 x 210 centimeter.

Bestrijken:     met de frangipane.

Bestrooien:    met de rozijnen, snippers en amandelen.

Oprollen:        tot een stevige pil.

Snijden:          schijven van elk 3 centimeter.

Modelleren:   dakpansgewijs 5 schijven half over elkaar plaatsen.

Strijken:          met eistruif.

Narijs: circa 30 minuten.

Afbakken:      temperatuur circa 230°C. Baktijd circa 25 minuten.

Afwerken:      met schijven sinaasappel en afgeleren.

 

Tekst: Tiny van Kuppeveld m.m.v. Vakschool Wageningen

Foto: Jan Willem Schouten

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels