artikel

Rosé gebak

Recepten

Fris en fruitig ogend taartje met als basis een yoghurtbavarois, aangebracht op een sloffenbodem. Rondom bijgestaan met vers fruit en afgewerkt met een mooie heldere roségelei en eenvoudige chocoladedecoratie.

Rosé gebak

Fris en fruitig ogend taartje met als basis een yoghurtbavarois, aangebracht op een sloffenbodem. Rondom bijgestaan met vers fruit en afgewerkt met een mooie heldere roségelei en eenvoudige chocoladedecoratie.

Ingrediënten:
Sloffenbodem (met frangipane)
Yoghurtbavarois
Vers fruit
Kapselplak
Roségelei
Chocoladedecoratie

Yoghurtbavaroise:
500 gram Alaska Express Yoghurt*
1000 gram water 25º C
1000 gram slagroom (lobbig)
Vermeng yoghurtbavarois poeder met water en voeg hier de lobbige slagroom aan toe.

*OPMERKING WIL DOOMEN:
U kunt hier ook uw eigen recept voor yoghurtbavaroise gebruiken. De meeste bavaroise poeders hebben bijna dezelfde bindkracht, deze kan wat meer vocht opnemen.

Roségelei:
25 gram platagel
600 gram rosé
* Verwarm de rosé tot 80 ºC en roer hier de platagel door
* Giet in plastic bakjes (circa 60 gram) of breng een dun laagje in dessertringen aan
* Koelen (niet invriezen)

Werkwijze:
* Gebakringen bekleden met plasticrand
* Voor de helft vullen met de yoghurtbavarois
* Kapselplak aanbrengen en afstrijken met bavaroise
* Na koelen op sloffenbodem aanbrengen
* Vers fruit aanbrengen en afglanzen
* Roségelei lossen en aanbrengen
* Tenslotte decoreren met chocoladedecoratie

Advies verkoopprijs € 11,50

Tekst: Wil Doomen, mmv Michiel van Gorp
Foto: Henk Riswick

Reageer op dit artikel