artikel

Prinsessencake

Recepten

Kleurrijke kruidencake gedrenkt in cognac trempeerlikeur. Opgesloten onder een laagje blanke gelei en verrijkt met een flinke bol slagroom. Gebakken florentinerpoeder met maanzaad als decoratie volmaken het geheel.

Prinsessencake

Kleurrijke kruidencake gedrenkt in cognac trempeerlikeur. Opgesloten onder een laagje blanke gelei en verrijkt met een flinke bol slagroom. Gebakken florentinerpoeder met maanzaad als decoratie volmaken het geheel.

RECEPT
(voor 50 stuks)

Ingrediënten
Cakebeslag
Cacaopoeder
Gemberpoeder
Kaneel
Mokka-extract
Cognac trempeerlikeur
Blanke gelei
Slagroom
Decoratie
3000    gram    cakebeslag
Hiervan:
1000    gram    mengen met 30 gram cacaopoeder
1000    gram    met 5 gram kaneel
500      gram    met 1 gram gemberpoeder met iets gele kleurstof
500      gram     met mokka-extract (op kleur)
400      gram     suikerstroop vermengen met 100 gram cognac-esprit

Werkwijze
Nonchalant verschillende cakesoorten in flexipanvormpjes aanbrengen.
Bakken bij een temperatuur van 200ºC in circa 25 minuten.
Lossen en in flexipanvormpjes trempeerlikeur aanbrengen.
Cakes hierin aanbrengen en even laten intrekken.
Afglanzen met blanke gelei.
Een flinke dop slagroom er opspuiten en afwerken met een florentinerdecoratie.

Calculatie
Grondstofprijs (per stuk):    € 0,31
Adviesverkoopprijs:             € 1,25
Brutowinst (73,4%):            € 0,87

Verkooptip
Laat de klanten deze bijzondere cake proeven in de winkel. Veel meer kans dat ze de cake meenemen.
 

Reageer op dit artikel