artikel

Pesto-cheddar vlinders

Recepten

Een getoerd gerezen deeg waarbij op de basis een dun laagje pesto gestreken wordt. De uitgerolde deegplak wordt opgevouwen als een vlindermodel en krijgt als finishing touch een schijf tomaat. Het product is belegd met Cheddarkaas.

 

Een getoerd gerezen deeg waarbij op de basis een dun laagje pesto gestreken wordt. De uitgerolde deegplak wordt opgevouwen als een vlindermodel en krijgt als finishing touch een schijf tomaat. Het product is belegd met Cheddarkaas.
 

 

RECEPT(voor 120 stuks)
 
Ingrediënten
3000 gram patentbloem
60 gram zout
150 gram gist
150 gram margarine
150 gram kleinbroodpoeder
300 gram eistruif
1200 gram ijswater
Deegtemperatuur 22°C
 
Doortoer vetstof
1500 gram korstmargarine
 
Vulling
Pesto (evt. afgeslapt met olijfolie)
Cheddar
Tomaat
 
Werkwijze
Kneden: maximaal 600 ks (op temperatuur).
Toeren: 2x halve Franse toer. 10 Minuten rust. Halve Franse toer.
Uitrollen: een plak van 240 centimeter x 48 centimeter.
Vormen: de plak bestrijken met de pesto. Aan de onder- en bovenzijde 8 centimeter niet bestrijken; de plak nu in zessen opvouwen. De twee laatste raakvlakken bevochtigen voor de aanhechting.
Snijden: 120 schijven van 2 centimeter breedte.
Op de plaat: bekleed met siliconenpapier.
Strijken: met heelei.
Narijs: circa 60 minuten.
Beleggen: met een schijf tomaat en enkele reepjes cheddar.
Bakken: 230°C.; met stoom en een milde vloer of onderplaat.
Baktijd: circa 10 minuten.
 
Foto: Michel Zoeter
 
 

Reageer op dit artikel