artikel

Pane al pomodori

Recepten

Een zeer smakelijk en vooral snel te maken product is Pane al pomodori. Een uitgerolde deegplak wordt bestrooid met strooimozzarella en oregano. Hierna cherrytomaatjes of (afhankelijk van de grootte) halve tomaten opleggen. Na het bakken bestrooien met enkele blaadjes basilicum en er ontstaat een echte topper met een geweldige smaak.

Pane al pomodori

Een zeer smakelijk en vooral snel te maken product is Pane al pomodori. Een uitgerolde deegplak wordt bestrooid met strooimozzarella en oregano. Hierna cherrytomaatjes of (afhankelijk van de grootte) halve tomaten opleggen. Na het bakken bestrooien met enkele blaadjes basilicum en er ontstaat een echte topper met een geweldige smaak.

RECEPT

Ingrediënten
2000     g    patentbloem
40         g    zout
40         g    gist
120       g    kleinbroodpoeder
15         g    krokantbroodpoeder
560       g    water

Deegtemperatuur:    24°C

Vulling
Mozzarella strooikaas
Cherrytomaatjes
Oregano
Basilicum

Werkwijze
Kneden:       op temperatuur afkneden.
Voorslag:     tot een rechthoekig model modelleren.
Rijs:            20 minuten.
Uitrollen:      tot een rechthoek van 60 x 90 centimeter.
Op de plaat: de deegplak op de bakplaten leggen.
Rijs:            circa 30 minuten.
Beleggen:    met mozzarella bestrooien en beleggen en bestrooien met oregano. Hierna cherrytomaatjes (licht in het deeg drukken).
Narijs:         circa 15 minuten.
Afbakken:    temperatuur 230°C. Tijd circa 10 minuten.
Afwerking:    na afkoeling bestrooien met basilicumblaadjes.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels