artikel

Pain du boulanger

Recepten

Als Pasen weer voor de deur staat en het mooie voorjaarsweer eraan komt worden er volop vakantieplannen gemaakt. Om dan tijdens het paasontbijt in deze sferen te geraken is een brood met een heerlijke smaak en een bijzonder uiterlijk altijd welkom.

Pain du boulanger

Als Pasen weer voor de deur staat en het mooie voorjaarsweer eraan komt worden er volop vakantieplannen gemaakt. Om dan tijdens het paasontbijt in deze sferen te geraken is een brood met een heerlijke smaak en een bijzonder uiterlijk altijd welkom.

Ingrediënten
3520     g    W-bloem
880       g    roggebloem
88         g    zout
120       g    gist
45         g    krokantbroodpoeder
25         g    basterdsuiker
2375     g    water

Deegtemperatuur: 26°C

Werkwijze
Kneden:     op temperatuur.
Afwegen:    stukken van 450 gram.
Oppunten:   glad en standig.
Puntrijs:      circa 25 minuten.
Modelleren:  met een rolstok uitrollen tot een stomp ovaal model.
Bestrooien:   met roggebloem en enkele inkepingen maken met een steker.
Plaatsen:     op een inschietapparaat.
Narijs:          circa 50 minuten.
Afbakken:     temperatuur circa 230°C met stoom. Baktijd ongeveer 25 minuten.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels