artikel

Paastakken

Recepten

Gemakkelijk en snel te maken. Een gevuld deeg met een dun laagje bruine basterdsuiker. Opgerold en gemodelleerd tot takken. Afgewerkt met een dun laagje poedersuiker. Heerlijk voor bij de koffie of thee.

Paastakken

Gemakkelijk en snel te maken. Een gevuld deeg met een dun laagje bruine basterdsuiker. Opgerold en gemodelleerd tot takken. Afgewerkt met een dun laagje poedersuiker. Heerlijk voor bij de koffie of thee.

RECEPT
(voor 6 stuks)

Ingrediënten
2000    g    patentbloem
140      g    gist
40        g    zout
300      g    vruchten bvm
100      g    roomboter
100      g    heelei
1000     g    water

Vulling
800      g    krenten
800      g     rozijnen
200      g     sukade
200      g    sinaassnippers
1000     g    bruine basterd
                  roomboter

Deegtemperatuur
24°C (Delta T:11°C)

Werkwijze
Kneden:     op de juiste deegtemperatuur afkneden.
Kuiprijs:     10 minuten.
Doordraaien:     de vulling.
Voorslagrijs:     circa 20 minuten.
Uitrollen:     tot een plak van 60 x 150 cm.
Instrijken:     de plak met gesmolten roomboter.
Bestrooien:     met bruine basterd.
Oprollen:     tot een strakke pil.
Snijden:     tot stukken van 25 cm.
Op de plaat:     met siliconenpapier.
Knippen:     de pil schuin inknippen (circa 2 cm) en de schijven omleggen. Naar links en rechts om en om.
Narijs:     circa 30 minuten. Niet te vol.
Bakken:     190ºC/200ºC.
Baktijd:     circa 25 minuten, let op dat de broden gaar zijn.
Lossen:     op een rekje.
Afboteren:     met gesmolten boter.
Bestrooien:     met poedersuiker.

 

Reageer op dit artikel