artikel

Paasschnitt

Recepten

Zeer luchtige witte chocolademousse in combinatie met advocaat, aangescherpt met brandewijn en aangebracht op een beslagplak. Tot lange repen gesneden en eenvoudig afgemaakt met zigzag gespoten slagroom.

Paasschnitt

 

Zeer luchtige witte chocolademousse in combinatie met advocaat, aangescherpt met brandewijn en aangebracht op een beslagplak. Tot lange repen gesneden en eenvoudig afgemaakt met zigzag gespoten slagroom.

 

 

RECEPT

(voor 8 stuks van 8 centimeter x 22 centimeter. Gewicht 400 gram)

Ingrediënten

Beslagplak

Advocaat

Mix voor witte chocolademousse

Brandewijn

Melk

 

Recept witte chocolademousse

1000   gram  melk

800     gram  mix voor witte chocolademousse

60       gram  brandewijnesprit

Klop de verschillende grondstoffen gezamenlijk op in de hoogste versnelling.

 

Werkwijze

Bedek twee gebakvormen van 22 x 32 centimeter met een kapselplak.

Breng een laagje advocaat aan.

De chocolademousse aanbrengen en het geheel laten koelen.

Verdelen in 8 schnitten.

Spuit er zigzag slagroom op met de gladde spuit.

Het geheel afwerken met een kippenorkest strip van marsepein, een marsepeinen narcis en wat fijngemaakte pistache.

 

Calculatie

Grondstofprijs (per stuk):     €2,59

Adviesverkoopprijs (per stuk):       €9,95

Brutowinst (72,4%):  €6,80

 

Tekst: Wil Doomen m.m.v. Ton Jongejan en Albeda College

Foto: Jan Willem Schouten

 

Reageer op dit artikel