artikel

Paasschelpen

Recepten

Een lekkernij van getoerd gerezen deeg en een biscuitdeeg. Gemodelleerd tot een schneck en vervolgens gevuld en dichtgevouwen. Als variatie kan men ook een aantal schnecken dakpansgewijs op elkaar in een pie-plate leggen.

Paasschelpen

Een lekkernij van getoerd gerezen deeg en een biscuitdeeg. Gemodelleerd tot een schneck en vervolgens gevuld en dichtgevouwen. Als variatie kan men ook een aantal schnecken dakpansgewijs op elkaar in een pie-plate leggen.

Recept 90 stuks

  • 1500 gram patentbloem
  • 25 gram zout
  • 75 gram gist
  • 50 gram kleinbroodpoeder
  • 150 gram vruchtenbroodpoeder
  • 50 gram margarine
  • 150 gram eierstruif
  • 630 gram ijswater

     

Deegtemperatuur: 22ºC

Doortoeren: 750 gram korstmargarine

Biscuitdeeg

  • 375 gram cakemargarine
  • 540 gram basterdsuiker
  • 9 gram zout
  • 75 gram eierstruif
  • 150 gram water
  • 1200 gram Zeeuwse bloem
  • 20 gram kaneel
  • 6 gram gemengd bakpoeder
  • citroenrasp

 

Vulling

  • 1200 gram amandelspijs
  • 200 gram heel ei
  • 100 gram citroenrasp
  • 250 gram oranjesnippers (gehakt)

 

Werkwijze

Kneden: ca. 600 slgen

Voorslagrijs: ca. 10 minuten

Toeren: vetstof opbrengen en toeren, 2 x halve Frans, 10 minuten rust, een halve Franse toer

Uitrollen: 130 x 50 cm

Bevochtigen: met water

Biscuitdeeg: uitrollen 130 x 50 cm, biscuitdeeg op de deegplak leggen

Oprollen: tot een strakke pil van 135 cm

Snijden: schijven van 1,5 cm dikte

Uitrollen: de schijven tot ovale plakken en licht bevochtigen

Vulling: opspuiten in doppen

Toevouwen: waarbij de randen gelijk liggen en licht aandrukken

Strijken: met licht eistrijksel

Spiraliseren: en recht op de plaat leggen

Strijken: met eistrijksel

Narijs: ca. 40 minuten

Afbakken: baktemp. ca. 220º C baktijd ca. 20 minuten

Afgeleren: na afkoeling bestrooien met gebruneerd amandelschaafsel

 

Reageer op dit artikel