artikel

Paaskrans

Recepten

De paaskrans is gemaakt met onder andere een vulling van spijs, krenten, rozijnen en cranberry’s, Een product dat zeker niet zal misstaan op de tafel van uw klant.

Paaskrans

De paaskrans is gemaakt met onder andere een vulling van spijs, krenten, rozijnen en cranberry’s, Een product dat zeker niet zal misstaan op de tafel van uw klant.

Recept 12 stuks

  • 3000 gram patentbloem
  • 210 gram gist
  • 54 gram zout
  • 120 gram basterdsuiker
  • 150 gram roomboter
  • 450 gram vruchtenbroodpoeder
  • 1550 gram water

 

Deegtemperatuur: 24ºC

Strijkvulling

  • 1200 gram amandelspijs
  • 120 gram instant roompoeder
  • 300 gram water
  • 75 gram citroenrasp
  • 5 gram anijs

 

Vulling

  • 800 gram rozijnen
  • 600 gram krenten
  • 300 gram gedroogde cranberry’s (gehakt) of rode bigareaux

 

Werkwijze

Kneden: op temperatuur afkneden.

Verdelen: in twee gelijke stukken op een voorslag leggen

Voorslagrijs: ca. 20 minuten

Uitrollen: deegstuk uitrollen tot 150 x 50 cm

Spijsmassa: de helft uitstrijken over de gehele deegplak

Vulling: de helft van de vulling over de deegplak strooien

Snijden: over de lengte in twee banen snijden

Oprollen: deegplak oprollen tot een stevige pil en in stukken van elk 50 cm snijden

Snijden: de pil in de lengte doormidden snijden en beide helften met elkaar twisten

In vormen: leg de kransen in vlaaipannen of pie-plate (Ø 22 cm), of kies voor rechte stukken in rechthoekige pie-plates

Strijken: met eistrijksel

Narijs: ca. 45 minuten

Afbakken: ca. 230º C

Baktijd: ca. 20 minuten

Afwerking: na afkoeling abricoteren en transparant glaceren met fondant

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels