artikel

Paasgebakjes

Recepten

Bolletjes likeurbavarois overdekt met een smakelijke chocolade glaçage en afgedecoreerd met kleine paasdecoraties.

Paasgebakjes

 

Bolletjes likeurbavarois overdekt met een smakelijke chocolade glaçage en afgedecoreerd met kleine paasdecoraties.

 

RECEPT

(voor 50 stuks)

 

Ingrediënten

Likeurbavarois

Pailleté feuilletine

Melkchocolade

Crèmeaux mandarine

Chocolade glaçage

 

Recept chocolade feuilletine

350     gram  melkchocolade (40°C)

350     gram  pailleté feuilletine

Massa mengen en dun uitstrijken.

Steek plakjes uit van 8 centimeter doorsnede.

 

Recept crèmeaux mandarine

400     gram  mandarijnpuree

120     gram  eidooiers

160     gram  ei

120     gram  suiker

120     gram  boter

15       gram   gelatine

Puree, suiker, ei en eidooiers verwarmen (binden) 82°C.

Boter en gewelde gelatine toevoegen.

De flexipan vormpjes van 4 centimeter doorsnede vullen.

Invriezen.

 

Recept likeurbavarois

Compositie

450     gram  melk

85       gram   suiker

75       gram   eidooier

2          vanillestokjes

30       gram   gelatine

150     gram   water

1100   gram   gezoete slagroom

35       gram   kersenesprit

35       gram   marasquinesprit

Bereid de compositie.

Wel de gelatine in koud water en roer de helft van de warme compositie door de gelatine.

Voeg de afgekoelde compositie toe en als de massa gaat hangen er esprit en lobbig opgeklopte slagroom doorspatelen.

 

Werkwijze

Vul bolvormige flexipan vormpjes voor de helft met likeurbavarois.

Breng bevroren crèmeauxblokjes aan.

Afvullen met bavarois en afdekken met plakje chocolade feuilletine.

Het gebakje na het koelen glaceren met chocolade glaçage.

Breng de gewenste decoratie aan.

 

Calculatie

Grondstofprijs (per stuk):     €0,45

Adviesverkoopprijs (per stuk): €1,75

Brutowinst (72,7%):  €1,20

 

Tekst: Wil Doomen m.m.v. Ton Jongejan en Albeda College

Foto: Jan Willem Schouten

 

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels