artikel

Paasbombe met kersen

Recepten

Een luxe en smaakvol product. Een bombe met een deksel van een gespiraliseerd getoerd gerezen deeg en gevuld met banketbakkerspudding. Vervolgens voorzien van een laag gebonden kersen. Een verrassend product!

Paasbombe met kersen

Een luxe en smaakvol product. Een bombe met een deksel van een gespiraliseerd getoerd gerezen deeg en gevuld met banketbakkerspudding. Vervolgens voorzien van een laag gebonden kersen. Een verrassend product!
 

RECEPT
(voor 10 stuks Ø 17 cm)

Ingrediënten
2000    g    patentbloem
100      g    gist
40        g    zout
100      g    klein bvm
100      g    cakemargarine
200      g    heelei
900      g    water

Deegtemperatuur
22˚C

Doortoeren
1000     g     korstmargarine

Vulling
Bakroom:
1000     g    water
450       g    instant puddingpoeder
Banketbakkerspudding:
500       g    slagroom
500       g    water
450       g    instant puddingpoeder
Kersenvulling:
1700     g    kersensap
400       g    kristalsuiker
150       g    koud bindmiddel
3000     g    kersen

Werkwijze
Kneden:       op temperatuur afkneden.
Voorslag:     circa 10 minuten rust in een voorslag.
Toeren:        2x halve Franse toer. 10 minuten rust. 2x halve Hollandse toer.
Uitrollen:      breedte van 55 cm en dikte van 10 mm.
Snijden:       30 repen van 1,5 cm.
Spiraliseren:     de repen spiraliseren en 3 stuks in een taartpan van Ø 17 cm leggen.
Uitrollen:          rest van het deeg tot een dikte van 2,5 mm.
Snijden:           ronde plakken Ø 17 cm.
Op de plaat:     met voldoende tussenruimte.
Vullen    :         deze plakken met een dun laagje bakroom bedekken.
Narijs:              circa 30 minuten.
Afbakken:         met stoom. Temperatuur circa 220˚C. Baktijd circa 20 minuten.
Lossen:            de ronde vormen uit de taartpannen lossen en af laten koelen.
Afwerking:        de bodems voorzien van twee ringen banketbakkerspudding. De binnenring vullen met gebonden kersen. Het deksel met de gladde zijde naar boven gericht erop leggen.
Bestrooien:      met een dun laagje poedersuiker.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels