artikel

Narcissentaartje

Recepten

Vrolijke ogend paastaartje in de vorm van een narcis. Hiervoor is advocaatvulling op een amandelbeslagplak aangebracht en stevig opgerold. Verpakt in gele marsepein en aangebracht op een chocoladeplak. Tegen de gebakbloemkelk is een zestal gele chocoladeblaadjes aangebracht.

Narcissentaartje

Vrolijke ogend paastaartje in de vorm van een narcis. Hiervoor is advocaatvulling op een amandelbeslagplak aangebracht en stevig opgerold. Verpakt in gele marsepein en aangebracht op een chocoladeplak. Tegen de gebakbloemkelk is een zestal gele chocoladeblaadjes aangebracht.

(voor 8 stuks)

Ingrediënten
Amandelbeslagplak
Advocaatvulling
Geel gekleurde marsepein
Geel gekleurde witte chocolade
Pure chocolade
Advocaat
Blanke gelei

Recept amandelbeslag
200    g    ei
100    g    poedersuiker
135    g    eiwit
70      g    castorsuiker
150    g    amandelpoeder
80     g    patentbloem
30     g    boter
Ei en poedersuiker opkloppen.
Eiwit met castorsuiker tot een stevig schuim kloppen.
Eisuikermassa door schuim spatelen, bloem en amandelpoeder doorspatelen.
De gesmolten boter doorspatelen.
Uitstrijken tot een dunne plak van 60 x 40 cm.
Bakken bij een temperatuur van 220ºC.

Recept advocaatvulling
120     g    instant banketbakkerspoeder
300     g    advocaat
30       g    brandewijnesprit
750     g    slagroom
40       g    suiker
Advocaat, brandewijnesprit en instant banketbakkerspoeder mengen.
Lobbig opgeklopte slagroom doormengen.

Werkwijze
Advocaatvulling op doorgesneden beslagplakken aanbrengen (twee plakken van 30 cm x 40 cm).
Strak oprollen en na koelen verdelen in 8 gebakrollen van 10 cm breed.
Rondom dun maskeren met crème en plak gele marsepein uitrollen en snijden 3 cm hoger dan de gebakrol.
Met een vork een mooie kartelrand aanbrengen en vervolgens marsepeinplak rondom de staande gebakrol aanbrengen en omplooien.
Hierin advocaat (met éénderde blanke gelei mengen) aanbrengen.
Op een chocoladeplakje plaatsen en rondom gele chocoladeblaadjes met wat crème vastzetten (voor de blaadjes bolletje gele chocolade met een lepel naar beneden trekken zodat een bloemblad ontstaat).

Calculatie
Grondstofprijs (per stuk):           €2,51
Adviesverkoopprijs (per stuk):    €9,95
Brutowinst (73,3%):                   €6,88

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels