artikel

Najaars appelcakes

Recepten

Dit is een gezond Hollands appelstukwerk met als basis volkorenmeel, gekaramelliseerde appeltjes met room en Calvados. Juist het vleugje kardamom en de in Calvados gewelde rozijnen maken het cakebeslag bijzonder feestelijk en geschikt voor de decembermaand.

Najaars appelcakes

 

Dit is een gezond Hollands appelstukwerk met als basis volkorenmeel, gekaramelliseerde appeltjes met room en Calvados. Juist het vleugje kardamom en de in Calvados gewelde rozijnen maken het cakebeslag bijzonder feestelijk en geschikt voor de decembermaand.

 

 
 
RECEPT
(voor 100 stuks)
Ingrediënten
Cakebeslag
Karamel
2500  g  harde Wenerdeeg
20  frisse stevige appels
Recept cake
1000  g  boter
1000   g  ei
1000  g  castorsuiker
50  g  citroenrasp
800  g  beslagbloem/cakepoeder
400  g  volkorenmeel
400  g  melk
12  g  kardamom
10  g  zout
Garnituur
600  g  rozijnen geweld in 80 gram Calvados
Als koud cakebeslag
Recept karamel
900  g  suiker
200  g  water
1200  g  room
350  g  Calvados
Water en suiker karamelliseren. Afblussen met warme room. Calvados toevoegen. Appelschijfjes aanbrengen en het geheel even inkoken. Appelschijfjes op een zeef opvangen en karamelsaus opvangen.
 
Werkwijze
Het harde Wenerdeeg uitrollen op 3 millimeter dikte. Steek plakken uit van 8 centimeter doorsnede. Breng de ringen aan en cakebeslag inspuiten. Leg bovenop 2 appelschijfjes. Afbakken bij een temperatuur van 200ºC gedurende 20 minuten. Laagje karamelsaus dun met een kwast aanbrengen en afglanzen met heldere gelei.
 
Calculatie
Grondstofprijs (per stuk):  €0,42
Adviesverkoopprijs (per stuk): €1,50
Brutowinst (70%): €0,99

Reageer op dit artikel