artikel

Mini speculaascake

Recepten

Heerlijk gevulde speculaascake bij de koffie of bij een ijstoetje. Bakken in kleine cakeblikken (12½ x 15½ cm). Luchtige crème rijkelijk op smaak gebracht met speculaasesprit of Schelvispekel. Een garnituur van gehakte gekonfijte gember en druppels speculaas (schuddebuikjes/Bolletje) is tussen de speculaascake aangebracht. Het product is afgewerkt met hazelnootchocolade en decoratie van chocolade en marsepein.

Mini speculaascake

Heerlijk gevulde speculaascake bij de koffie of bij een ijstoetje. Bakken in kleine cakeblikken (12½ x 15½ cm). Luchtige crème rijkelijk op smaak gebracht met speculaasesprit of Schelvispekel. Een garnituur van gehakte gekonfijte gember en druppels speculaas (schuddebuikjes/Bolletje) is tussen de speculaascake aangebracht. Het product is afgewerkt met hazelnootchocolade en decoratie van chocolade en marsepein.

RECEPT
(voor 20 stuks)

Ingrediënten
Speculaascake
Speculaascrème
Speculaasdruppels
Gekonfijte gember
Hazelnootchocolade
Marsepein- en chocoladedecoratie

Ingrediënten speculaascake
2200     gram     Dethmers Cakemix GB
1000     gram     ei
1500     gram     vloeibare gezoete slagroom
10         gram     zout
40         gram     speculaaskruiden

Werkwijze
Alle grondstoffen op bakkerijtemperatuur brengen, kort met elkaar vermengen en tot een glad beslag draaien.
Vormen vullen en afbakken in een oven van 170ºC gedurende 40 minuten.
Doorsnijden en met speculaasesprit of Schelvispekel op smaak gebrachte crème aanbrengen met een garnituur van gehakte gekonfijte gember en schuddebuikjes.
Na koelen glaceren met slappe pure chocolade waaraan 1/3 deel hazelnootpâte aan toegevoegd is.
Afdecoreren met marsepein- en chocodecoratie.

Marsepeindecoratie
Hiervoor marsepein uitrollen en met vlechtrol bewerken, uit elkaar vouwen, op cake aanbrengen en met suikerstroop afgeslapte mokka-extract instrijken.

Chocoladecoratie
Door witte chocolade fijn gerolde oploskoffie aanbrengen en strepen van trekken.
Melkchocoladerolletjes voorzien van kaneel, voorstellende een kaneelstokje.

Calculatie
Grondstofprijs (per stuk):    € 1,95
Adviesverkoopprijs:           € 6,50
Brutowinst (68,2%):           € 4,18

Verkooptip
De cake in luxe doorschijnende verpakking aanbrengen met goudkoord en eigen zegel of label.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels