artikel

Luxe Wener fruittaart

Recepten

‘Nee’ verkopen aan het einde van de dag kan worden voorkomen door de ‘maak-af’ methode. Producten worden in grote hoeveelheden voorbereid en als de vraag in de winkel groter is dan verwacht, dan kunt u deze halfbereide taarten eenvoudig afmaken.

Luxe Wener fruittaart

‘Nee’ verkopen aan het einde van de dag kan worden voorkomen door de ‘maak-af’ methode. Producten worden in grote hoeveelheden voorbereid en als de vraag in de winkel groter is dan verwacht, dan kunt u deze halfbereide taarten eenvoudig afmaken.

Recept
(voor 20 taartjes van 16 cm doorsnede)

Ingrediënten
350 gram amandelspijs
700 gram banketbakkersroom
2000 gram slagroom
2000 gram licht gebonden fruit (fruffi)
2500 gram vers fruit
600 gram blanke gelei

Recept Wenerdeeg
(voor 10 boltaarten)
2500 gram compleet kanopoeder
260 gram castorsuiker
1000 gram boter
60 gram ei
130 gram water

Werkwijze Wener fruittaartjes:
Het deeg uitrollen tot een dikte van 9 mm. Plakjes uitsteken van 16 cm doorsnede, op papier leggen van 20×20 cm en deze in een houten ring plaatsen. De amandelspijs en banketbakkersroom door elkaar roeren en op het deeg spuiten (rand vrijhouden). Circa 18 minuten bakken bij een temperatuur van 210º Celcius. Na het bakken koelen. De opgeklopte slagroom en fruffi door elkaar spatelen en spuiten op bodem, daarna vers fruit aanbrengen, afglanzen met heldere gelei en afwerken met gewenste decoratie (chocolade/suiker).

Calculatie
Grondstofprijs (per stuk) €1,66
Adviesverkoopprijs (per stuk) €6,95
Brutowinst (74,7%): €4,90

Verkooptips:
Laat het winkelpersoon de taart in de winkel verder afmaken. Dit versterkt de versbeleving extra.

Reageer op dit artikel