artikel

Likeurgebak

Recepten

Likeur in een chocoladekogel aangebracht op een frangipanebakje onder een bergje slagroom. Chocoladeschilfers dekken het geheel af. Het ludieke van dit gebak is dat de likeur met een rietje te consumeren is.

 

Likeur in een chocoladekogel aangebracht op een frangipanebakje onder een bergje slagroom. Chocoladeschilfers dekken het geheel af. Het ludieke van dit gebak is dat de likeur met een rietje is te consumeren.
 

 

 
RECEPT (voor 50 stuks)
 
Ingrediënten
Harde Wener frangipane bakjes (8 cm doorsnede)
Chocoladekogels
Likeur
Suikerstroop
Chocoladeschilfers
Decoratiesuiker
Slagroom
Crème au beurre
 
Likeurstroop
200 gram suiker
120 gram water
40 gram glucosestroop
Even laten doorkoken.
Afkoelen en mengen met een gelijke hoeveelheid likeur van 40%.
 
Chocoladeschilfers
Chocolade dun uitstrijken op dun plastic en na afkoelen onregelmatig breken.
Werkwijze
Breng op een hard Wener frangipane bakje een dopje crème aan en zet hierop een chocoladekogel vast.
De likeurstroop aanbrengen, vervolgens rietje insteken en afsluiten met dopje crème en kornet chocolade.
Koelen.
Maskeren met een laagje slagroom.
Chocoladeschilfers aanbrengen en bestuiven met decorsuiker.
Een strikje maakt het geheel compleet.
 
Calculatie
Grondstofprijs (per stuk): €0,21
Adviesverkoopprijs (per stuk): €1,00
Brutowinst (78%): €0,73
 
Foto: Michel Zoeter
 

Reageer op dit artikel