artikel

Kwarkvlaai

Recepten

Een wel heerlijk luchtig voorjaarsproduct is deze kwarkvlaai. Licht van smaak en mooi blank van kleur zoals kwark uitstraalt. Heerlijk voor tussendoor bij een kop thee.

Kwarkvlaai

Een wel heerlijk luchtig voorjaarsproduct is deze kwarkvlaai. Licht van smaak en mooi blank van kleur zoals kwark uitstraalt. Heerlijk voor tussendoor bij een kop thee.

 

 

Ingrediënten
1000     g    cakemargarine
250       g    poedersuiker
250       g    basterdsuiker
100       g    heelei
30         g    citroenrasp
16         g    zout
750       g    patentbloem
750       g    Zeeuwse bloem

Vulling
1000     g    kwark
320       g    melissuiker
200       g    eidooier
200       g    eiwit
30         g    citroenrasp
200       g    gesmolten boter
120       g    patentbloem
200       g    rozijnen

Werkwijze
Kneden:      tot een homogeen deeg.
Uitrollen:     circa 4 millimeter en de vlaaipannen fonceren.
Vulling:       gereedmaken. Kwark mengen met de helft van de suiker, eidooier en citroenrasp. Gesmolten boter doorroeren en hierna de bloem doorroeren. Rozijnen erdoor spatelen en als laatste de opgeklopte eiwit/suikermassa erdoor spatelen.
Vullen    :    de vulling aanbrengen in de gefonceerde vormen en glad afstrijken.
Afbakken:    temperatuur circa 170°C.
Baktijd:        circa 40 minuten.
Afwerking:    na afkoeling lossen en bestrooien met poedersuiker.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels