artikel

Krokant advocaatgebak

Recepten

Knapperig bladerdeeg met een vulling van advocaatbakroom en boerenjongens (gewelde rozijnen). Voor het bakken voorzien van kaneelsuiker en na het bakken en voldoende afkoeling afgewerkt met een flinke rozet advocaatslagroom.

Krokant advocaatgebak

Knapperig bladerdeeg met een vulling van advocaatbakroom en boerenjongens (gewelde rozijnen). Voor het bakken voorzien van kaneelsuiker en na het bakken en voldoende afkoeling afgewerkt met een flinke rozet advocaatslagroom.

(voor 50 stuks)

Ingrediënten
Bladerdeeg
Advocaatbakroom
Boerenjongens
Kaneelsuiker
Advocaatslagroom

Recept advocaatbakroom
675     g    water
400     g    advocaat
425     g    instant banketbakkerspoeder
250     g    boerenjongens
Water en advocaat mengen en instant banketbakkerspoeder doorroeren tot een gladde massa.
Boerenjongens doorspatelen.

Recept advocaatslagroom
600     g    slagroom
150     g    advocaat
Samen opkloppen tot gladde stevige room.

Werkwijze
Bladerdeeg uitrollen; 1¾ mm dik.
Met ronde steker verdeling aanbrengen.
Hier rondom met eiwit licht vochtig maken.
Bol bakroom aanbrengen en bedekken met plak bladerdeeg.
Met een gladde steker 10 cm Ø uitsteken.
Strijken met ei en in kaneelsuiker drukken (amandelschaafsel/greinsuiker).
Met rolstok bakroom indrukken tot aan de bodem, zodat een kuiltje ontstaat.
Met vork heel goed inprikken.
Bakken bij een temperatuur van 210ºC.
Na afkoelen rozet advocaatslagroom aanbrengen.

Calculatie
Grondstofprijs (per stuk): € 0,32
Adviesverkoopprijs (per stuk): € 1,35
Brutowinst (74,8%): € 0,95
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels